Как се готви пиле паприкаш
8 Юли 2015
38675
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле
олио
1-2 моркова
1 домат
малко доматно пюре
1 глава лук
няколко червени пиперки
червен пипер
магданоз
черен пипер
сол
400-500 гр. картофи
Нарежете пилето на парчета. Изпържете в добре загрятото олио ситно нарязания лук, добавете нарязаните моркови и чушки, а след това - месото. Посолете на вкус и залейте с половина чаша вода. Задушавайте така на умерен огън и от време на време добавяйте по малко вода. Когато месото е сварено, добавете една лъжица доматено пюре и малко червен пипер. Нарежете картофите на парчета и ги прибавете в ястието. След това добавете още половин литър вода и варете, докато се сварат картофите. Когато паприкашът е готов, дръпнете от огъня и добавете ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари