Къпана баница - рецептата, която ще промени представите ви за тази любима българска закуска . Целият трик е в обработката на корите, а след това баничката става изключително пухкава и мекичка.
Къпана баница
Продукти:
1 пак. кори за баница
4 яйца
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
300 гр. сирене
4 с.л. олио
За къпане на корите:
топла вода
1/2 к.л. сода бикарбонат
Приготвяне:
Разрежете корите на две по ширина. Разбийте яйцата, добавете останалите продукти за плънката и разбъркайте. Сложете в тава топлтаа вода с хлебната сода. Тавата, в която ще печете баницата, намажете хубаво с олио.
Вземете 2 листа от корите и ги потопете в тавата с вода, след което ги поставете в тавата. Отгоре поръсете от плънката, отново потопете два листа кори във водата със сода и ги поставете върху плънката.
Редувайте така, докато свършат корите и плънката, като последният слой е от потопени кори.
Нарежете баницата с остър нож, отгоре поставете малки парченца масло и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!