Как се "къпе" баница - любимата рецепта на опитните домакини. Разкошно пухкава и мекичка къпана баница:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се "къпе" баница - любимата рецепта на опитните домакини. Разкошно пухкава и мекичка къпана баница:
Как се "къпе" баница - любимата рецепта на опитните домакини. Разкошно пухкава и...
38800
Източник: gotvach.bg
Как се "къпе" баница - любимата рецепта на опитните домакини. Разкошно пухкава и мекичка къпана баница:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Къпана баница - рецептата, която ще промени представите ви за тази любима българска закуска . Целият трик е в обработката на корите, а след това баничката става изключително пухкава и мекичка.

Ето и продуктите за тази чудна и вкусна домашна баница :

Къпана баница

Продукти:

1 пак. кори за баница

4 яйца

200 гр. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

300 гр. сирене

4 с.л. олио

За къпане на корите:

топла вода

1/2 к.л. сода бикарбонат

Приготвяне:

Разрежете корите на две по ширина. Разбийте яйцата, добавете останалите продукти за плънката и разбъркайте. Сложете в тава топлтаа вода с хлебната сода. Тавата, в която ще печете баницата, намажете хубаво с олио.

Вземете 2 листа от корите и ги потопете в тавата с вода, след което ги поставете в тавата. Отгоре поръсете от плънката, отново потопете два листа кори във водата със сода и ги поставете върху плънката.

Редувайте така, докато свършат корите и плънката, като последният слой е от потопени кори.

Нарежете баницата с остър нож, отгоре поставете малки парченца масло и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft