КАК ДА ОТСЛАБНЕМ СЛЕД 50 ? С 3 основни правила винаги ще сме стройни, а ето и храните, които трябва да избягваме.
Много дами се тревожат от въпроса как да отслабнат след петдесет години, защото процесът е много бавен, но все пак - има начин.
С възрастта тялото ни се променя и преминава през различни етапи. Известно е също, че метаболизмът се забавя, така че процесът на отслабване е по-дълъг и труден.
След петдесетгодишна възраст мускулната маса намалява значително, като това се влияе от различни фактори, които възрастта носи със себе си.
Когато навлезем в 6-то десетилетие, хормоните също се променят и жените познават особено това чувство, защото тогава идва менопаузата, която носи със себе си различни процеси.
Диетологът Бланка Карасия даде няколко съвета, които могат да ви помогнат да се отървете от наднорменото тегло след петдесетгодишна възраст.
Диетологът съветва напълно да се откажем от сладкото и да ядем повече зеленчуци. Първо, тя предложи да пиете повече вода, защото не само ви помага да отслабнете, но също така намалява рисковите фактори за диабет тип 2.
Също така диетологът съветва да се намалят или напълно да се премахнат преработените храни, особено чипсове, сладкиши и сладолед, както и други купешки сладкиши, които съдържат много изкуствени оцветители и добавки.
„Повечето от тези продукти нямат качествени съставки и хранителни вещества.
Тези храни са богати на рафинирани въглехидрати, оцветители, добавки, консерванти и захар и водят до увеличаване на телесното тегло и дисбаланс на хранителните вещества в организма“, обясни диетологът и напомни значението на протеините и факта, че те не само от животински произход.
Бланка съветва да ядете повече леща, боб, гъби и пълнозърнест хляб.
„Включването на пълнозърнести продукти във вашата диета ще ви осигури сложни въглехидрати и фибри, които ще ви помогнат да се чувствате сити по-дълго“, заключи тя.
„Растителните източници на протеини са бобови растения, като боб, грах, леща и соя, но също така семена и ядки.
Важно е обаче да запомните, че тези храни не съдържат всички незаменими аминокиселини, така че е необходимо да комбинирате няколко продукта“, каза диетологът, диетолог Йована Среич Ферлуга и разкри кои комбинации са добре дошли в диетата:
– Зърнени и бобови култури
– Черен боб и ориз
– Ядки и грах
– Леща и бадеми
– Хляб от спелта и фъстъчено масло