ЗА ВСИЧКИ, които искат да отслабнат бързо – феноменална рецепта !
– Този метод на отслабване е идеален за тези, които се борят с наднормено тегло или диабет. Кокосовото масло свързва нишестето по време на процеса на готвене и по този начин прави захарите устойчиви на храносмилателните ензими. След това процесът на охлаждане (12 часа в хладилник) активира амилазата.
Оризът е лесно достъпна храна и често се комбинира с други храни. Винаги можете да добавите ориз като гарнитура, независимо дали се наслаждавате на китайска, италианска или друга вкусна кухня.
Трябва да знаете, че в една чаша ориз има 240 калории, които идват предимно от нишесте, което по-късно се превръща в захар по време на храносмилането, а накрая излишъкът, който няма да се използва за енергия, се превръща в мазнини.
Приемът на голямо количество нишесте е, че може да бъде вредно за организма и да увеличи риска от развитие на диабет.
Въпреки това, екип от изследователи от Университета по химически науки в Шри Ланка изобрети концепция за изгаряне на мазнини и усвояване на повече от 50% от калориите.
Тяхната идея включва използването на кокосово масло в комбинация с ориз . Защо оризът трябва да се комбинира с кокосово масло?
Този метод на готвене подобрява съдържанието на белия ориз: след като водата заври, добавете една супена лъжица кокосово масло, след което добавете измития ориз.
Оставете да къкри около 40 минути, или докато оризът се свари напълно. Оставете го в хладилника за 12 часа, след което се насладете на храната си!
Този метод на готвене е идеален за тези, които се борят с наднормено телесно тегло или диабет. По този начин устойчивостта на нишестето се увеличава до 10 пъти.
Как работи този метод?
Кокосовото масло свързва нишестето по време на процеса на готвене и по този начин прави захарите устойчиви на храносмилателните ензими. След това процесът на охлаждане (12 часа в хладилник) активира амилазата, известна като "гел".
При 12-часово охлаждане нишестето се превръща в така нареченото "устойчиво нишесте". Няма да сгрешите, ако затоплите ориза след това, защото топлината вече не може да промени химическия състав на ориза.
В превод всичко това означава – минимизиране на калориите . Въпреки това има нужда от допълнителни изследвания и експертите все още търсят идеалния сорт ориз за тази цел.
Оризът се комбинира най-добре с богати на фибри храни като сладки картофи, киноа, гъби, тъмни листни зеленчуци и ечемик.