Наскоро леля ми, добра жена, искрена, дойде да ме посети, но не става дума за това. Тя донесе много подаръци, включително бутилка коняк.
Взехме рецептата и сега искаме да я споделим с вас. Оказа се, че приготвенето домашен коняк не е толкова сложно нещо.
Как да си направим домашен коняк
СЪСТАВКИ
3 л. водка
2 с. л. дъбова кора
1 щипка индийско орехче
1 щипка кардамон
3 супени лъжици захар
ПРИГОТВЯНЕ
Първо, малко за съставките. Водката е ясно, а дъбовата кора може да бъде закупена в аптеката. Препоръчваме ви да я накиснете предварително във вряща вода за около 10 минути, да я изсушите и само да я добавите в напитката.
И сега за приготвянето. Разтваряйте захарта в малко количество водка, като направите прост карамелов сироп. Сложете всички съставки в буркана, изсипете водката и добавете сиропа.
Разклатете всичко добре и го поставете на тъмно място. Необходимо е да се настоява повече от две седмици, но не повече от месец, така че водката да не абсорбира прекалено много танини от кората.
След като течността е придобила богат цвят и вкус, тя трябва да бъде филтрирана. Бутилирайте я и я поставете обратно на тъмно място, но този път около половин година. Ето най -добрият домашен коняк!
Конякът с дъбова кора не е химически фалшив, а оживена, благородна напитка, освен това, направена от собствените ви ръце. Истинските експерти по този въпрос казват, че конякът става особено приятен и вкусен, ако го поддържате в продължение на две години. Всеки месец напитката получава все по-богат и мек вкус. Това е просто страхотна рецепта !