Как се прави дърпана баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как се прави дърпана баница
Как се прави дърпана баница
admin
Добавена от: admin
46119
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно (ако е необходимо, сложете още)

300 мл студена вода

7 - 8 супени лъжици олио

1 супена лъжица оцет (6%)

щипка сол

200 гр. сирене

100 гр. масло

От продуктите (без сиренето и маслото) се замесва тесто: оцетът, солта и олиото се разтварят във вода. След това постепенно с добавянето на брашно се замесва еластично тесто. Тестото се оставя да почине на топло място за 1 час. След това се разделя на 4 части, разточват се леко с точилка, налива се малко олио и с него се намазва добре тестото, след което се продължава с разточването. Трябва да се получи тънък лист, който се поставя върху покривка, посипана с брашно и внимателно с ръце тестото се разтяга (дърпа) настрани (дърпат се краищата).

С разтопеното масло се маже леко "дърпаният" лист и отгоре се поръсва с тънък слой натрошено сирене. Тестото се навива на руло с помощта на покривката, за да се отлепи по-лесно краят на листа. Същото се прави и с останалите 3 части от тестото. Рулата се навиват на охлювче в тава и отгоре се поръсват с парченца масло.

Фурната се загрява на 200 градуса и баницата се пече до златисто.

След като се извади от фурната, готовата баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft