От продуктите (без сиренето и маслото) се замесва тесто: оцетът, солта и олиото се разтварят във вода. След това постепенно с добавянето на брашно се замесва еластично тесто. Тестото се оставя да почине на топло място за 1 час. След това се разделя на 4 части, разточват се леко с точилка, налива се малко олио и с него се намазва добре тестото, след което се продължава с разточването. Трябва да се получи тънък лист, който се поставя върху покривка, посипана с брашно и внимателно с ръце тестото се разтяга (дърпа) настрани (дърпат се краищата).
С разтопеното масло се маже леко "дърпаният" лист и отгоре се поръсва с тънък слой натрошено сирене. Тестото се навива на руло с помощта на покривката, за да се отлепи по-лесно краят на листа. Същото се прави и с останалите 3 части от тестото. Рулата се навиват на охлювче в тава и отгоре се поръсват с парченца масло.
Фурната се загрява на 200 градуса и баницата се пече до златисто.
След като се извади от фурната, готовата баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.