Измийте хубаво ябълките. Нарежете ги на дребни късчета.
Не е нужно да изхвърляте сърцевината им. Изсипете нарязаните плодове в обемист съд. След това ги залейте с гореща вода - изсипете толкоз вода, колкото да покрие плодовете и да останат няколко пръста отгоре.
На 1 кг ябълки изсипете 300 г захар и хубаво разбъркайте, за да се разтвори.
Покрийте съда с памучен рехав материал или тензух и оставете десет дни в стая с висока температура над 20-25 градуса, като 2-3 пъти дневно разбърквате.
Когато изминат 10 дни, извадете плода, изстискайте го, прецедете сока и отново го смесете с парченцата плод. След това налейте в съд. Завържете гърлото и оставете за месец пак в топло помещение.
След този срок прецедете оцета през кърпа и разлейте в бутилки - затворете ги добре с капачки.
Начин на съхранение: дръжте оцета в хладилник.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари