5-6 яйца
1,5 л прясно мляко
2-3 супени лъжици захар
2 пакетчета ванилия
За карамела:
5-6 супени лъжици захар (зависи от това, колко сладък искате да е кремът - може и повече захар)
Сложете млякото да заври на огъня, а в същото време разбийте яйцата с ванилията. След като млякото заври, оставете го да се охлади. В никакъв случай не бива да бъде горещо, за да не се пресекат яйцата! Добавете към млякото разбитите яйца и бъркайте, докато се хомогенизират с млякото. Оставете ги 5-6 минути на огъня.
За карамела:
Изсипете цялата захар в тавичка, предварително загрята на котлона. Докато чакате захарта да се карамелизира, разпределете крема в подходящи съдове и ги подредете в тава. Щом захарта се разтопи, изсипете карамела върху белия крем.
Поставете тавичката с формичките крем в друг по-голям съд, който трябва да е наполовина пълен с вода, и ги поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Изчакайте, докато кремът се зачерви малко, след което изключете фурната. Щом започне да хваща коричка, значи е готов за ядене!