250 гр. бутер тесто
1.5 л прясно мляко
500 мл вода
7 яйца
2 х 10 супени лъжици захар
30 гр. ванилова захар
250 гр. нишесте
100 гр. брашно
200 мл сметана
Разточете бутер тестото върху набрашнен плот на правоъгълник (колкото се може по-голям, тъй като при печене се свива). След това вземете голяма тава, обърнете я с главата надолу и изрежете тестото по очертанията й. Върху тавата поставете бутер тестото и го разрежете наполовина по ширина. С вилица набодете тестото на няколко места, за да не се надува при печене.
Поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса, за няколко минути.
Едната кора (която планирате да поставите отгоре), покрийте с влажна, топла кърпа, за да омекне.
В тенджера поставете един литър мляко и водата, и оставете сместада заври.
През това време разбийте добре нишестето, брашното, ванилената захар, 10 супени лъжици захар, 7 жълтъка и останалото мляко (без миксер).
Поставете сместа във врящото мляко и бъркайте постоянно на котлона, докато се сгъсти.
7-те белтъка разбийте с 10 супени лъжици захар. Постепенно добавяйте предходната смес с постоянно разбиване (докато е още топла).
Отделно разбийте сметаната, добавете в сместа и хубаво разбийте.
Едното тесто (непокритото с кърпа) поставете в подходяща тава със същия размер и върху нея нанесете крема.
Втората кора (която сте покрили с кърпа) нарежете на 8 парчета (за по-лесно рязане и изваждане на парчетата на готовата крем пита) и ги разпределете отново върху крема.
Поръсете с пудра захар, сложете в хладилника, а след това хапвайте с удоволствие!