Как се прави Маскарпоне в домашни условия
14 Май 2015
138775
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
сметана (с не по-малко от 20 % масленост) - 1 литър
лимонов сок - 3 супени лъжици
Всичко е много просто:
Сметаната се нагрява до около 80 градуса, добавя се лимоновият сок (или лимонена киселина, разредена с вода), след което всичко се загрява на слаб огън за около 10 минути.
След това сметаната се прехвърля върху памучна кърпа (може и марля, но тогава се нагъва на 5-6 слоя), и се оставя една нощ да се прецежда.
Това е всичко!
Резултатът много наподобява оригинала и е отличен за тирамису.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари