Как се прави най-пухкавото и нежно картофено пюре без бучки? Изглежда просто, но не е: Ето...
10 Януари 2017
36955
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Какво трябва да бъде перфектното картофено пюре ? За това наглед просто ястие може да се кажат много прилагателни: ефирно , нежно , без бучки и разбира се, вкусно.
Дори и в скъпи ресторанти можете да поръчате баналното картофено пюре, но това, което ще ви поднесат, със сигурност ще бъде различно от домашно приготвената храна и на вкус, и на текстура, и на външния вид. Топ-готвачите си имат своите тайни за приготвянето му и днес ние ще се опитаме да разкрием всичките им козове!
Тайните на перфектното картофено пюре
- Изберете сорт картофи, богати на скорбяла - кръгли грудки със светла кора и бяла вътрешност , за предпочитане с еднакъв размер.
- Оказва се, че не е необходимо да белите картофите преди варене: кората съдържа много хранителни вещества , тя ще даде на ястието апетитен цвят. Отстранете люспата след сваряване.
- Следете за оптималното съотношение на вода и картофи . Например, на 500 грама картофи трябва да вземете 600-700 мл вода.
- Добавете сол към водата преди варене. Така картофите ще я абсорбират равномерно, постепенно и напълно.
- Оптималното време за готвене - 20 минути за сортовете, изброени в първия пункт.
- Намачкайте картофите със специална преса за картофи . Използването на миксер не се препоръчва , тъй като рискувате пюрето да стане като "ластик".
- Добавете към картофите първо масло , разбъркайте, а след това налейте и затоплено мляко . На 500 гр.
картофи са необходими 100-150 гр. масло и 150 мл мляко.
Това картофено пюре се получава хомогенно , без бучки, с приятен цвят на мляко.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари