Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново в начина си на приготвяне. Ако си мислите, че сте опитвали всичко, то хвърлете поглед на този уникален кекс Вулкан .
Кекс Вулкан
Продукти:
- Яйца - 4 броя + 1 бр.
- Прясно мляко - 150 мл
- Растително масло - 75 мл
- Захар - 120 гр. + 100 гр.
- Бакпулвер - 1 пак. (10 гр.)
- Сол - 1 щипка
- Ванилова захар - 2 пак.
- Брашно - 300-350 гр.
- Прясно мляко - 600 мл
- Нишесте - 60 гр.
- Масло - 50 гр.
Приготвяне:
Започнете с крема. В подходяща касерола счупете 1 яйце, добавете в него 100 гр. захар и 1 пак.ванилова захар, и разбъркайте добре. Налейте 600 мл леко затоплено мляко и отново разбъркайте. Добавете нишестето и бъркайте до гладка смес без бучки. Сложете съда на бавен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти и започне да пуска мехури. Дръпнете от котлона, добавете мекото масло, разбъркайте, докато се разтопи, и покрийте с прозрачно фолио, така че да докосва повърхността на крема, за да не хване коричка.
Пригответе кексовото тесто: Разбийте 4 яйца със 120 гр. захар. Добавете олиото, 150 мл леко загрято прясно мляко, пакетче ванилия и започнете да добавяте постепенно брашното, пресято с бакпулвера. Може да не се наложи да добавяте цялото количество брашно, зависи от големината на яйцата, които сте използвали. Тестото трябва да е с гъстотата на кексовото.
Пригответе подходяща форма за печене (диаметър 22-23 см). Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с олио. Прехвърлете вътре кексовото тесто. След това с черпак изсипете крема в средата на формата, без да го разнасяте - той сам ще потъне в тестото. Сложете формата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете до готовност на кексовото тесто.
Готовия сладкиш украсете по желание, след като се охлади - може да поръсите само с пудра захар или да направите мрежа от разтопен шоколад - изборът е ваш!
Приятен апетит!Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/09/pirog-vulkan-peku-pochti-kazhduyu-nedeli/?fbclid=IwAR3K3o11iJ1UJz6eoQ9nRmrwPKMO0ivoJcN1G__hlae1QuRkl7GPdsOMJs8