около 1 кг картофи
2-3 печени чушки
200 гр. сирене
1 наденица
2 кисели краставички
чубрица
магданоз
3 яйца
300 мл прясно мляко
сол
черен пипер
100 гр. кашкавал
Нарежете предварително сварените и обелени картофи нарязваме на филийки и ги подредете на един пласт в добре намазнена тава.
Върху тях разпределете натрошеното сирене, предварителното нарязаната на колелца или кубчета наденица, ситно нарязаните чушки и киселите краставички, нарязани на ивици.
Поръсете всичко това с чубрица и ситно нарязан магданоз, добавете сол и черен пипер на вкус.
Покрийте всичко с още един ред картофи.
След това разбийте с тел яйцата и към тях прибавете прясното мляко. Разбийте добре и със сместа залейте картофите в тавата.
Отгоре подредете парченце масло и пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
След като повърхността се зачерви, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете огретена във фурната, докато и кашкавалът се запече. Нарежете на парчета готовия огретен и поднесете топъл.
Автор: lakomnik.bg