Всеки, който обича пилешко, знае, че ако не се приготви както трябва, месото на птицата ще стане сухо и безвкусно. Затова днес решихме да ви дадем рецептата за една от най-използваните маринати за пилешко - марината с кисело мляко .
Мариновано пиле в кисело мляко
Приготвя се лесно, а резултатът е вкусно пиле със зашеметяващ мек, деликатен и сочен вкус. Подходяща е както за пилешки шишчета, така и за печена птица. Можете да сервирате тази марината и като сос. Запазете рецептата и разнообразете менюто си с това чудесно допълнение.
Продукти:
1 кг пиле
300 мл кисело мляко
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 чаени лъжички горчица
1 супена лъжица къри (нелюто)
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Първо обелете лука и го настържете на едро. Почистете чесъна и настържете на ситно ренде. Изсипете тези съставки в отделен съд. Добавете вътре горчица и къри, разбъркайте добре.
След това излейте киселото мляко и разбъркайте до гладка смес. Накрая добавете сол и смлян черен пипер на вкус.
Потопете пилето в приготвената марината и разбъркайте добре. Сега покрийте купата с прозрачно фолио и го пъхнете в хладилника за поне 8 часа.
След изтичане на необходимото време прехвърлете пилето в тавичка за печене, отгоре намажете с останалата марината и го пъхнете във фурната, предварително загрята на 200 °, за 40-50 минути.