750 гр. свинско, агнешко, овнешко или телешко месо
4-5 глави кромид лук
8-9 чушки
7-8 червени домата
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол
Нарежете месото на порции и го запържете в мазнината до готовност, след което го извадете и оставете настрана. В мазнината, в която е пържено месото, запържете до златисто нарязания на едро лук, а след това задушете вътре 1-2 червени домата, нарязани на ситно. Прибавете червения пипер и залейте ястието с топла вода или бульон. Върнете в съда и месото, посолете на вкус и варете всичко на тих огън, докато продуктите поомекнат. След това добавете последователно ситно нарязаните чушки, останалите домати (също нарязани на ситно), изчистения и измит ориз. Прехвърлете съдържанието от котлона в гювеч, залейте го с топла вода и допечете до готовност. След като го извадите от фурната, поръсете със ситно нарязан магданоз. Поднесете гювеча топъл.
Автор: lakomnik.bg