Как се прави така известният и вкусен карамелено-шоколадов тарт?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави така известният и вкусен карамелено-шоколадов тарт?
Как се прави така известният и вкусен карамелено-шоколадов тарт?
30937
Как се прави така известният и вкусен карамелено-шоколадов тарт?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:

1 1/4 чаша брашно
1/4 чаша смлени бадеми
1/4 чаша какао
1/4 ч.л. сол
1/4 чаша захар
110 гр.

краве масло

 

Приготвяне на масленото тесто:

Разбъркайте всичко с вилица. След като продуктите се смесят, чукнете едно яйце, сложете 1 ч.л. ванилов екстракт, както и 2 с.л. студено вода.

Омесете всичко добре. Ще получите меко маслено тесто. След като е готово, увийте го във фолио и го приберете в хладилника за половин час.

Поставете тестото върху фолио. Поставете едно и отгоре.

 

Това се прави, за да не залепне тестото за плота.

Разточете го на тънко. Отстранете горното фолио и преместете кората в силиконова форма за тарт.

Отстранете излишното тесто с нож. Поставете в хладилника за още 30 минути. Надупчете дъното с вилица.

 

Поставете отгоре хартия за печене и сложете някаква тежест (боб, леща и др.).

Това се прави, за да не се надигне блатът.

Печете за 15 мин. в загрята на 180 градуса фурна. Отстранете тежестта и печете още 10-15 минути.

 

Оставете да изстине напълно.

Прехвърлете внимателно върху плитка чиния.

 

Идва ред за карамела .

Трябват ви:

1 1/2 чаша захар
1/2 чаша вода

 

Изсипете тези продукти в тенджера с незалепващо покритие и поставете на котлона докато се карамелизира.

Преместете от котлона и добавете 1/2 чаша течна сметана. Отново сложете на котлона за 1-2 минути, като не спирайте да бъркате.

 

След като преместите сместа, добавете 70 грама масло и 1 ч.л. сол. Разбъркайте.

След като изстине, изсипете карамела върху тарта и прибере в хладилника за 4-5 часа.

Затоплете 1/2 чаша течна сметана. Но я преместете от котлона преди да кипне.

 

Изсипете я в купата, в която предварително сте сложили 120 грама тъмен шоколад.

Разбъркайте докато всичко се смеси добре.

 

Оставете да изстине малко и го разпределете върху карамела.

Приберете сладкиша в хладилника за още 2-3 часа.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft