Как се прави тахан халва
4 Февруари 2014
68720
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Медът се изсипва в средноголяма тенджерка и се слага да заври. Оставя се да поври на умерен огън, докато се втечни. Съдът се дръпва от огъня, оставя се да изстине, след което вътре се добавят ванилията и натрошените или смлени ядки.
Таханът се слага в друг дълбок съд и към него се добавя медената смес. Бърка се интензивно, докато съставките се смесят добре.
Приготвя се правоъгълна форма за кекс или по-малки форми по желание. Намазняват се добре, след което в тях се насипва течната халва. Оставя се да се охлади напълно, след което съдовете се покриват със фолио за свежо съхранение и се оставят в хладилник най-малко за 24 часа.
Вече охладената и стегнала халва се реже на парчета по желание и се консумира на стайна температура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари