Как се прави хитът БАБА ГАНУШ -кьопоолуто на Близкия Изток?
8 Март 2016
10752
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
2 средно големи патладжана, опечени
6 супени лъжици тахан
1 чаена лъжичка счукан чесън
5 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
пушен червен пипер за поръсване
Обелете патладжаните, нарежете на ситно и ги прехвърлете в дълбока купа.
Поръсете със зехтина и намачкайте с вилица до получаването на кремообразна смес.
Добавете тахана, чесъна и солта и разбъркайте добре. Пробвайте и добавете още сол, ако е нужно.
Прехвърлете Баба Гануша в купа и поръсете с пушен червен пипер.
Поднесете соса охладен или със стайна температура, заедно с плосък хляб, крекери или свежи зеленчуци по избор.
Приятен апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари