Как се прави хитът БАБА ГАНУШ -кьопоолуто на Близкия Изток?
8 Март 2016
10700
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
2 средно големи патладжана, опечени
6 супени лъжици тахан
1 чаена лъжичка счукан чесън
5 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
пушен червен пипер за поръсване
Обелете патладжаните, нарежете на ситно и ги прехвърлете в дълбока купа.
Поръсете със зехтина и намачкайте с вилица до получаването на кремообразна смес.
Добавете тахана, чесъна и солта и разбъркайте добре. Пробвайте и добавете още сол, ако е нужно.
Прехвърлете Баба Гануша в купа и поръсете с пушен червен пипер.
Поднесете соса охладен или със стайна температура, заедно с плосък хляб, крекери или свежи зеленчуци по избор.
Приятен апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари