Как се прави чомлек
25 Юни 2015
17858
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
1.2 кг. свинско месо
3 гл.лук кромид стар
1 гл.чесън стар
2 бр.моркови
500 гр.гъби печурки
500 гр.картофи
1 ч.ч.вино бяло
1 ч.ч.вода
100 мл олио
3 стр.магданоз пресен
1 гл.целина
2 щипка черен пипер млян
2 щипка сол
Начин на приготвяне
1.
Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици.
2. В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко. Накрая слагаме виното, олиото и вада.
3. Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари