Как се правят домашни точени кори - с тях става най-вкусната баничка с хрупкава коричка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се правят домашни точени кори - с тях става най-вкусната баничка с хрупкава коричка!
Как се правят домашни точени кори - с тях става най-вкусната баничка с хрупкава коричка!
75529
Източник: actualno.com
Как се правят домашни точени кори - с тях става най-вкусната баничка с хрупкава коричка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баницата е една от най-популярните закуски у нас - няма домакиня, която да не може да я приготви. А купешките кори за баница значително улесняват приготвянето на тази балканска вкусотия.

Опитвали ли сте обаче някога баница с домашни кори ? Да, всички мислят, че те са някаква висша форма на кулинарното изкуство, в която са посветени само големите майсторки. Всичко обаче се учи, стига да имаш правилната рецепта пред себе си. В днешната статия ще ви споделим рецептата за вкусни домашни точени кори , от които баничката ще е по-вкусна от обикновено, а хрупкавата й коричка ще ви кара да похапвате още и още.

Домашни точени кори за баница

Продукти:

• 800 гр бяло брашно

• 500 мл вода

• 2 щипки сол

• 2 чаени лъжички оцет

Начин на приготвяне:

Ако искате корите да се получат наистина вкусни, брашното задължително се пресява един или два пъти. Това е нещо, което всеки трябва да спазва. В противен случай няма да се получат фини кори, които да превърнат печивото в истинско кулинарно съвършенство.

Когато пресеете брашното, оформете кладенче в центъра му, а в него добавете оцета и солта. Започнете постепенно да наливате по малко вода. Това се прави, за да може накрая тестото да се получи еластично и меко. Отделете си близо 20 минути, в които да месите тестото. Не пришпорвайте нещата, защото няма как да се получи перфектното тесто, ако не му отделите нужното време.

тесто за баница

Не забравяйте на финала да ударите тестото в масата няколко пъти, така че излишният въздух да излезе от него. След това започнете да увивате тестото под формата на салам, а него нарежете на парчета с дебелина около 10 см. Всяко едно парче се оформя като топка и се разточва под формата на кора с големина, каквато прецените. Имайте предвид, че корите трябва да са толкова тънки, почти прозрачни. Тогава се получават най-вкусни.

точени кори

Самото теглене на корите се счита за най-трудоемък процес. Готовата кора се слага върху ръката, свита в юмрук и започва да се подмята или разтегля настрани. Подмятането обаче е за майсторите баничари. Ако ви е трудно да ги разтегляте върху юмрук, може да пробвате да ги поставяте върху кърпа, една по една, теглейки краищата настрани.

Когато приключите с това, намажете ги с масло и ги напълнете с желаната плънка.

приготвяне баница

Навийте ги на руло и ги подредете в тавата под формата на охлюв.Това се прави с всичко кори, докато не свършат. Най-отгоре баничката се полива с малко разтопено масло и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

домашно точена баница

Тези кори за баница са много вкусни и си струва да да ги приготвите!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft