Как се правят картофени кюфтета
28 Декември 2015
158864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Настържете картофите, поставете ги в чиния и ги накиснете в студена вода. Настържете и лука, след което го отцедете през цедка или тензух. Същото направете и с картофите. Изстискайте ги много добре, за да няма никаква течност. В дълбок съд сложете картофите, лука и добавете яйцата, галетата, подправете със сол и черен пипер, и добавете нишестето. Трябва да получите еднородна смес. От нея вземайте малки топки, стискайте ги между дланите си и оформяйте малки сплескани кюфтета, за да се отцеди излишната течност. Поставяйте ги да се пържат в предварително добре загрято олио. Запържете ги до зачервяване от всички страни. Изпържените кюфтета сложете в чиния, покрита с домакинска хартия или салфетки, за да попият излишната мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари