Как се правят перфектните домашни еклерчета с пухкав млечен крем - рецептата, която няма как да объркате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се правят перфектните домашни еклерчета с пухкав млечен крем - рецептата, която няма как да объркате:
Как се правят перфектните домашни еклерчета с пухкав млечен крем - рецептата, която няма как да...
93228
Как се правят перфектните домашни еклерчета с пухкав млечен крем - рецептата, която няма как да объркате:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако и вие обожавате мекичките сладкиши от парено тесто , пълни с най-неземно вкусния и пухкав ванилов крем , то сте попаднали на правилното място! Днес ще ви разкрием тайната на приготвяне на перфектните еклери

Много домакини смятат еклерите за нещо като кулинарен Олимп и се страхуват да опитат, понеже се носят легенди за трудността на рецептата. Това не е съвсем без основание, тъй като френските сладкари наричат колегите си, усвоили приготвянето на тази вкусотия, "майстори".

еклери

Ние решихме да ви докажем, обаче, че печенето на еклери е не само прост процес, но и много забавно. Предлагаме ви три различни рецепта: всички тествани и работещи.

Домашни рецепти за еклери

Класически еклери с варен крем

как се правят еклери

За тестото:

За крема:

За глазурата:

Приготвяне:

  1. Пригответе тестото: изсипете водата в тенджера с дебело дъно, добавете солта, маслото, разбъркайте и оставете да заври. Разбърквайки непрекъснато, изсипете брашното на порции. Трябва да се получи гладка топка тесто.
Дръпнете тенджерата от огъня и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате интензивно, докато се поеме напълно от сместа.
  • Намажете подходяща тавичка с мазнина и покрийте с хартия за печене. Прехвърлете тестото в шприц или пош и шприцовайте върху тавата продълговати ивици с еднакъв размер върху. Можете да оформите и с помощта на 2 чаени лъжички малки топки тесто върху тавата.
  • Пъхнете еклерите във фурна, предварително загрята на 200 градуса, за 10 минути, след което намалете температурата на 180 градуса и печете още 15-20 минути, докато изсъхнат. Не отваряйте вратата на фурната!
  • Пригответе крема: изсипете млякото в тенджера и загрейте, без да го кипвате. В отделна купа разбийте яйцата със захарта, след което прибавете брашното и нишестето. Непрекъснато разбърквайки, изсипете бавно сместа в топлото (почти горещо) мляко. Загрейте още малко, бъркайки, докато кремът се сгъсти и стане гладък и пухкав. Добавете мекото масло и внимателно го разбъркайте, докато се поеме от крема.
  • За глазурата: разтопете маслото в тенджерка, добавете захарта, заквасената сметана, какаото на прах. Разбъркайте, за да получите гладка консистенция.
  • Охладените еклери напълнете с крема и отгоре залейте с глазурата.
  • Шоколадови еклери

    шоколадови еклери

    За тестото:

    • 4 яйца
    • 250 мл вода
    • 125 гр.масло
    • 30 гр. шоколад
    • 200 гр.брашно
    • 1 щипка сол

    За крема:

    За глазурата:

    Приготвяне:

    • За тестото: изсипете водата в тенджера, добавете маслото, шоколада, солта. Поставете на тих огън. При постоянно разбъркване оставете сместа да заври. Добавете брашното и бързо и интензивно разбъркайте. Веднага щом тестото стане лъскаво и започне лесно да се отделя от стените на съда, свалете тенджерата от огъня. Добавете яйцата едно по едно, както по-горе.
    • С помощта на шприц/пош шприцовайте еклерите. Печете на 200 градуса 15 минути, след това още 10 на 180 градуса. Оставете да се охладят леко, преди да ги извадите от фурната.
    • За крема охладете добре сметаната, след което я разбийте с пудрата захар до твърди връхчета.
    • За глазурата разтопете шоколада на водна баня.
    • Напълнете еклерите със сметана и намажете с глазура.

    Еклери с карамелен крем

    еклери с карамелен крем

    За тестото:

    • 100 мл прясно мляко
    • 100 мл вода
    • 1 супена лъжица захар
    • 5 яйца
    • 100 гр.масло
    • 200 гр.брашно
    • 1 щипка сол

    За крема:

    • 5 гр. желатин
    • 30 мл вода
    • 200 мл сметана с 33% масленост
    • 170 мл прясно мляко
    • 100 гр.захар
    • 2 супени лъжици масло
    • 1 ч.л. лимонов сок

    За глазурата:

    Приготвяне:

    1. Смесете водата, млякото, маслото, солта и захар в тенджера. Оставете да заври. Активно разбърквайки, прибавете брашното. Когато тестото започне да се отлепя от стените, дръпнете тенджерата от огъня. Добавете яйцата едно по едно, както е описано по-горе. Разбъркайте до гладка смес.
    2. В тавичка, покрита с пергаментова хартия, оформете еклерите. Печете 10 минути на 200 градуса, след това 15-20 - на 160 градуса.
    3. За крема накиснете желатина за 20 минути. Оставете млякото да заври. В отделна купа смесете захарта с лимоновия сок, поставете върху огъня, разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Изсипете горещото мляко и разбъркайте добре.
    4. Добавете маслото, охладете леко, добавете набъбналия желатин, разбъркайте добре. Пъхнете крема в хладилника за 60 минути.
    5. Напълнете охладените еклери с крема, залейте с шоколада, разтопен на водна баня.

    Надяваме се, че статията ще ви вдъхнови да си приготвите в най-близко бъдеще въздушни и меки еклерчета с различни пълнежи. 

    Добър апетит!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft