Как се приготвя фунчозата и защо всички са луди по нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се приготвя фунчозата и защо всички са луди по нея
Как се приготвя фунчозата и защо всички са луди по нея
19460
Как се приготвя фунчозата и защо всички са луди по нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате ориенталска кухня, месото заслужава да бъде вашето отлично ястие. Приготвя се просто и изглежда впечатляващо. Нищо чудно, че някой я нарекоха стъклена юфка! Произвежда се от зърна мунг, благодарение на което запазва прозрачността си дори след кипене. Ползите от такава юфка са по -високи от всяка друга. Казват, че това е любимата храна на самураите ! И съвременните спортисти.

Високо съдържание на витамин Е, високо съдържание на протеини (както във всички бобови растения), минерали и фибри - златен състав. Остава само да се научите как да я готвите правилно, но определено няма да имате проблеми с това.

 

Съставки

Фунчоза 250 гр

Говеждо месо 300 гр

чушка 1 бр

Морков 1 бр

Лук 1бр

Краставици 2 бр.

Чесън 3 скилидки

Соев сос 1 супена лъжица

Слънчогледово олио 1 супена лъжица

Оцет 1 супена лъжица

Вода 4 супени лъжици.

Кориандър 0,25 ч.ч

Черен пипер (смлян) 0,25 ч.ч

 

Подготовка

Първо, накиснете фунчозата във вряла вода за 10-15 минути. Не се страхувайте, няма да се намокри! 


В тиган с масло запържете парчетата месо до зачервяване.


Добавете лукът, нарязан на половин пръстени, към говеждото месо и гответе до прозрачност, като разбърквате от време на време.


След това добавете чушките и морковите, нарязани на ивици. Пържете още 5 минути, след което добавете сол, черен пипер, кориандър.


След това към пърженето добавете краставицата и счукания чесън, разбъркайте и добавете фунчоза


Изсипете соевия сос, разреден с вода и оцет, до фунчозата. Разбъркайте старателно и оставете на огъня за няколко минути. Сервирайте ястието на масата

Когато избирате юфка, не бъркайте фунчоза с ориз. И двете изглеждат прозрачни, но разгледайте по -отблизо композицията. Оригиналната фунчоза е направена от нишестени бобови растения, сладки картофи и картофи и следователно има прозрачен вид и се нарича “стъкло”. Ние също използваме фунчозните оризови спагети, приготвени от оризово брашно, но това не е съвсем оригинален продукт на китайската и японската кухня.

Гответе фунчоза със сезонни зеленчуци, птици и морски дарове: тази рецепта е универсална. Запазете я за бъдещи експерименти.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft