Как се пържат мекици

вход през zajenata.bg
Как се пържат мекици
admin
Добавена от: admin
180179
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 гр. захар
100 мл олио
1 кг брашно
1 кубче мая
малко сол

Маята се разтваря в чаша хладка вода. След това се поставя в дълбок съд и се замесва тестото, като се добавя 900 гр. брашно. Тестото се остава да престои на топло, за да втаса. След като втаса, в тиган на огъня се загрява по-голямо количество олио.

От тестото се късат парчета и с ръце се разтягат на мекици, след което се пържат една по една (или по 2-3, в зависимост от големината).

След като се изпържат добре от двете страни, се слагат в чиния, за да се отцеди мазнината.

Ето и няколко тайни, с които тестото за мекици ще стане идеално:

1) в тестото за мекици се добавят няколко капки ракия, за да не поема много от олиото: една капачка ракия на един килограм брашно.

2) когато тестото е втасало, поръсете го с половин чаена лъжичка бакпулвер и го омесете добре, след което оформете и изпържете мекиците. Ще бъдат много меки и няма да са мазни.

3) най-важното е тестото да не бъде нито много меко, нито много твърдо.

4) за да не загаря олиото, поставете 3-5 зърна суров боб в олиото.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft