Американски журналисти показват, че т.нар meat glue или "лепило за месо" е почти неоткриваемо дори и в лаборатория, но масово се прилага в месарската промишленост. То позволява на месарите да слепват части от месо, правейки да изглеждат като цяла мръвка.
Преди няколко години Европейският парламент забрани т.нар.
Критиците на добавката изтъкват още, че тя може да заблуди потребителите - производителят може да пусне шунка или филе от слепени отрязъци месо, въпреки че по класическата рецепта продуктите трябва да са само от цяло парче.
Вижте технологията, в която се използва кръвна плазма от свине, говеда и др., за да се приготви прахообразно вещество, с което се поръсва по-нискокачествено месо, което първо се поставя във фризер, където то се слепва, а след това се представя за филе и се продава. След като се приготви такова месо, много трудно е да се разпознае, особено в заведение за хранене, дали месото е от слепение мръвки, а проблемът е главно в това, че това "лепило" е опасно за здравето и е вредно за консумация.