Консумацията на чесън два пъти седмично значително намалява риска от страшни болести като рак на белия дроб , показва ново изследване, проведено в Китай. Китайски учени установили, че възрастните, които редовно консумират пресен чесън са с 44% по-малко застрашени от развитие на рак на белия дроб.
Трябва да се отбележи, че дори, ако пушите или пиете алкохол, яденето на чесън намалява опасността с 30%.
Около 40 000 души годишно са диагностицирани с рак на белия дроб в Англия и Уелс. Тютюнопушенето причинява около 80% от случаите на това заболяване, като всеки пети оживява след поставена диагноза. Чесънът също така може да предпази организма ни от злокачествени тумори, като рак на дебелото черво.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари