Кака е по бързите рецепти - от нея я имам. Става и с готово пюре, а как ухае само! Домашните...
15 Април 2017
37890
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Без картофено пюре е просто невъзможно да си представим празничната трапеза. Обикновено се сервира с различни месни ястия . А защо да не ги комбинираме? Днес ще споделим с вас една прекрасна рецепта за прекрасно бързо ястие от картофи и кайма .
Приготвянето му е просто и лесно. Изненадайте с тази необичайна мусака от картофи и задушено месо гостите си!
Съставки:
1 кг картофи
400 гр. говеждо месо
1 глава лук
2 с.л. заквасена сметана
25 гр. масло
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Ситно нарежете месото. Обелете и нарежете лука.
- Смелете месото и лука на кайма.
- Обелете картофите, нарежете ги и сварете в подсолена вода.
- Подправете със сол и пипер каймата. След това я запържете в тиган. Ако плънката излезе прекалено суха, може да добавите малко количество вода.
- В съда с картофите налейте малко гореща вода и прибавете маслото.
Намачкайте на пюре.
Покрийте с хартия за печене тавичката и я намажете с олио.
Равномерно разпределете във формата половината картофено пюре.
След това изсипете плънката. Сложете останалото пюре върху плънката и равномерно го разпределете. За да изравните добре картофения слой, използвайте дървена или силиконова шпатула.
Отгоре покрийте картофите със заквасена сметана, за да се образува червеникава коричка по време на печене.
Загрейте фурната на 180 градуса. Пъхнете вътре ястието и печете до златисто.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари