1 ч. ч. течна сметана
1 1/2 ч. ч. сладка сметана
1 1/2 л прясно мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. счукани ядки цариградски лешник
1 с. л. краве масло
1 1/2 ч. ч. какао на прах
2 ванилии
25 гр запечени бадемови ядки
Слагаме 2 с. л. масло върху огъня в тиган с дебело дъно. Когато се разтопи, прибавяме прясното мляко, захарта и сметаните. Бъркаме с дървена лъжица, докато се посгъсти. После прибавяме какаото, счуканите лешници и запечените бадеми. Когато сместа започне да се отлепя по краищата дръпваме тигана от огъня и прибавяме ванилията. Пресипваме готовата смес върху намазан с масло поднос или голяма чиния, подравняваме с лъжица и оставяме в хладилника. След 1-2 часа нарязваме на ромбчета или квадрати и поднасяме към кафе или чай. Готовите сладкиши може да оваляме в сусам или да залеем с шоколад.