Една рецепта за чудна бутер вкусотийка, която става лесно и бързо
На кого му се стои дълго пред печката в тези жеги?! Далеч по-добре е да врътнем нещо хем бързо и лесно, хем вкусно за хапване и да се опънем с книжка на климатика, или да се разходим навън.
Децата и мъжо обаче гладни не стоят, поради това ще ви дадем една от нашите любими рецепти. Как се прави скоростна и лесна бутер вкусотийка с дори леко пикантен вкус.
Скоростна за приготвяне бутер вкусотийка
За нашата бърза вкусотийка ни трябват около 500 грама бутер тесто, половин връзка магданоз, връзка зелен лук, около 50 грама маслини, но без костилките, пет яйца, малко шунка, малко кашкавал, супена лъжица зехтин и малко чили (чилито е по ваш избор, в замисимост от това дали обичате да похапвате леко пикантни ястия).
Започваме да правим нашия аламинут за милиони (вкусът му е разкошен), като първо разделяме бутер тестото на четири квадрата. Завиваме леко краищата на квадратите си, за да може да се задържи плънката и да не изтече, след което режем на ситно лука, магданоза, маслините, шунката и кашкавала.
Когато са вече нарязани, ги събираме заедно в един съд и добавяме към тях лъжичката зехтин, а после объркваме всичко това добре. Започваме да поставяме тази смес върху квадратите от бутер тесто, а щом сме готови, чукваме по едно яйце върху всички тях и поставяме малко чили отгоре им.
Краищата на нашите бутер вкусотийки също намазваме с яйце (петото, останало от продуктите ни), и слагаме във фурната да се пече. Добре е тя да не е загрята на повече от 180 градуса, а за около 20-25 минути нашите чудни бутер вкусотиики са вече готови за консумация и може да си ги хапнем с истински кеф.
Важно е да отбележим, че тази рецепта може да се поднесе по няколко начина. Единият е да оставите вашите бутер вкусотийки на квадрати, без да си играете да ги завивате, а другият е леко да ги оформите на рулца с плънката в тях и така да ги подредите в тавичката.
Желаем на всички страхотен апетит и сладък уикенд!