Когато говорим за кралски семейства, първото нещо, за което се сещаме е луксът, елегантността и величието. Но въпреки това членовете на кралското семейство имат свои собствени тайни, които правят живота им истински и уютен. Така например една от тайните на Кейт Мидълтън е любовта към дома и готвенето, която херцогинята на Кеймбридж споделя с децата си. Тя редовно готви с тях и, изглежда, пицата е едно от любимите ястия на семейството им, пише Rsute.ru .
Тайната на любимата пица на Кейт Мидълтън , която приготвя с децата си
Тази рецепта за пица, която Кейт Мидълтън използва с децата си, се превърна в истинско откритие за мнозина. Това сподели главният готвач на кралското семейство Дарън Макгрейди, като каза, че херцогинята на Кеймбридж и децата й предпочитат домашна пица с маслини, сирене моцарела и домати.
съставки
За тестото:
- 250 г бяло брашно
- 1 ч.л. суха мая
- 1 с.л. зехтин
- 1 скилидка пресен чесън
- 1/2 ч.ч. сол
- 160 мл вода
Добавки за пица:
- 200 г маслини
- 3 бр. домати
- 150 г мини моцарела
- 2 с.л. доматена паста
Метод на готвене:
Приготвяне на тестото:
- Смесете брашното, сухата мая, зехтина, наситнения чесън и солта в дълбок съд.
- Добавете вода към сухите съставки и разбъркайте до гладкост.
- Поръсете с брашно повърхността на кухненския плот и извадете тестото. Разбърква се за 10 минути, след което се връща в съда и се покрива със стреч фолио. Оставете тестото на стайна температура за един час.
Оформяне и печене на пицата:
- Когато тестото е втасало го разточете на кръгла форма.
- Оставете тънък център и оформете дебели страни с ръка.
- Поставете пицата върху хартия за печене и намажете тестото с доматеното пюре.
- Добавете доматите, нарязани на кръгчета, маслините и мини моцарелата.
- Пече се 15-20 минути на 200 градуса.
Тази рецепта е проста и лесна за приготвяне, и което е по-важно, е забавна за цялото семейство.
Но освен вкуса, това, което е специално за това ястие, са моментите, прекарани заедно на кухненската маса, като всички в семейството участват активно в създаването на магията. Някой разточва тестото, някой слага плънката, но накрая всички се събират, за да се насладят на резултата от съвместната си работа.