Каква торта ни спретна свекърва ми, направо се съсипахме да ядем, взехме за вкъщи даже и рецептата разбира се

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каква торта ни спретна свекърва ми, направо се съсипахме да ядем, взехме за вкъщи даже и рецептата разбира се
Каква торта ни спретна свекърва ми, направо се съсипахме да ядем, взехме за вкъщи даже и...
335806
Каква торта ни спретна свекърва ми, направо се съсипахме да ядем, взехме за вкъщи даже и рецептата разбира се
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази солена торта можете да поднесе като ордьовър и като основно ястие. Рецептата е интересна, а вкусът е невероятен

 

Необходими продукти:

10 бр.палачинки (ако не знаете как се приготвят, на видеото долу е показано; можете да вземете и готови от магазина)

200 гр.

кайма

кимион и черен пипер

2 глави кромид лук

1 домат или 3 с.л. доматено пюре

2 скилидки чесън

5 с.л. майонеза

300 гр. тиквички

2 печени чушки

200 гр. кашкавал

сол и черен пипер

 

Приготвяме:

Обелете лука и го нарежете на ситно. Добавете ситно нарязания чесън и настъргания домат.

Сложете ги в тиган с малко олио и ги оставете да се задушат.

Сложете каймата. Наръсете я с кимион и с черен пипер. Наръсете вашата солена торта с кашкавал – може да й сложете пресен лук или магданоз Не й слагайте сол, тъй като купешката кайма е солена. Само ако в магазина сте си купили месо и на място са ви го смлели, то е безсолно.

Когато всички продукти се задушат добре, отнемете от огъня. Докато тези продукти се задушават, вие настържете тиквичките и нарежете на ситно печените чушки. В тиган с мазнина поставете тиквичките да се задушат, колкото да омекнат. При добре сгорещен тиган отнема между 5 и 10 минути.

Смесете ги с нарязаните печени чушки.

 

В намаслена форма за печене с подвижен ринг или върху хартия за печене сложете 1 палачинка. Намажете я с 1 с.л. майонеза. Сложете върху нея втората палачинка и добавете от плънката с каймата.

Плънката с каймата разделете на 3 равни части. Върху каймата сложете 3-та палачинка. Намажете с 1 с.л. майонеза. Сложете 4-та палачинка. Върху нея сложете от задушените тиквички и печени чушки.

Плънката с тиквички разделете на 2 равни части.

Сложете 5-та палачинка. Намажете с 1 с.л. майонеза.

Сложете 6-та палачинка и отгоре от плънката с каймата.

Поставете 7-та палачинка и майонеза. Отгоре 8-та и плънката от тиквички.

Сложете 9-та палачинка – майонеза – 10-та палачинка.

Разстелете плънката с кайма и обилно наръсете с настъргания кашкавал.

Сложете в сгорещена фурна и оставете да се пече, докато кашкавалът стане златист.

Трябва да имате дълъг и остър нож, за да разрежете готовата солена торта, така че да оформите хубави порции, в противен случай палачинките ще се накъсат.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft