Чудите се какво да правите с всички тези яйца, които са се напукали, докато сте ги варили за да ги боядисате?
Отговорът е прост и вкусен - Пригответе пълнени яйца с пресни зеленчуци, подправки, сьомга ...
Необходими съставки за основната рецепта за пълнени яйца (8 яйца)
1/3 чаша майонеза
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица бял оцет
Сол и пипер
Приготвяне:
Сварените яйца почистете и нарежете на половинки, отделете жълтъците и ги поставете в купа.
Жълтъците намачкайте с вилица и смесете с майонеза, горчица и оцет, подправете със сол и черен пипер. За да получите напълно хомогенна смес, за кратко разбийте с миксер.
За да не бъдат всички яйца с еднакъв вкус, поиграйте си със съставките, които имате у дома.
Яйца с маслини и чесън
В предварително приготвената смес за основната рецепта и добавете три-четири нарязани маслини и няколко скилидки чесън и хубаво разбъркайте съставките в блендер.
Сместа се поставя в съд за декориране торти и напълнете половинките белтъци. Да не забравите да украсите яйцата с парчета маслини.
Яйца със сьомга и репички
В блендер сложете съставките за основната смес и добавете парчета сьомга, след което поставете в съда за декориране, поставете останалите половинки от белтъци и украсете с парченца репички и магданоз.