Независимо как сме боядисали великденските яйца , независимо колко от тях сме спасили от спукване при варенето и кой е бил борецът у дома - в края на празника се оказваме с голям брой твърдо сварени яйца. И не знаем какво да ги правим.
“Какво можем да направим с тях е въпросът, който най-много ни вълнува. Защото това е качествена и здравословна храна, която не бива да се похабява, само защото е в излишък.”
Със сварени яйца можем да:
Импровизираме свежа салата
С каквото имаме под ръка. Може да обичайната зелена салата - след великденските пости тя е особено ценна, а може и да добавим всякакви за нас любими подправки. На яйцата отиват майонезени и сметанови дресинги, както и леки подправки.
Предястие с пълнени яйца
Нарежете яйцето на половина, извадете жълтъка и оставете белтъка отворен нагоре. Смесете жълтъка с авокадо, наситнен магданоз и малко черен пипер и напълнете със сместа белтъците.
Запечено на фурна леко ястие
Сварете картофи, нарежете яйцата, добавете любим зеленчук - броколи, царевица, грах, моркови и покрийте с кашкавал и риган. Каквото и да сложите към сварените вече яйца на фурна, настържете ли кашкавал и в тава на фурната - пак ще е вкусно и питателно.
Сандвич за детето за училище
Нарежете яйцето на тънко със специалното приспособление или с нож, запечете с масло и кашкавал на грила и ето топъл сандвич за закуска или обяд на ученика ви. Дори и в мека питка - вареното яйце е отлична храна за децата, а за условията в училище просто трябва така да приготвите сандвича, че да не се разпилее жълтъкът.
За по-малките деца - интересно сервиране
Варените яйца се харесват на по-малките деца. Може да развивате на воля фината моторика с беленето им и рязането, а после заедно да декорирате и поднесете ефектно не само за тях, а и за всички.