Какво да правите със старият хляб, за да не го изхвърлите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво да правите със старият хляб, за да не го изхвърлите
Какво да правите със старият хляб, за да не го изхвърлите
14157
Какво да правите със старият хляб, за да не го изхвърлите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имате ли и ястие, което семейството ви е готово да яде за обяд, закуска и вечеря? В моя случай това е пицата. Научих се да го готвя и на тесто, и на хлебче . Вкусът е божествен и се сервира на масата по-бързо. В крайна сметка само една бърза пица в тиган може да бъде по-добра от обикновената пица .

Най-добрата закуска за моите ученици е бърза пица с кренвирши и кашкавал. Толкова вискозен и сочен, сякаш направен за най- капризните дори. Докато станат, тичам да разрежа питката. Наистина ли си мислеше, че ще го приготвя от тесто?

Съставки

кренвирш или шунка 80 гр

кашкавал 100 гр

яйце 4 бр

Мляко 50 мл

домат 1 бр.

кетчуп 1 супена лъжица

Слънчогледово олио 1 супена лъжица 

Сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Зелен лук на вкус

 

Подготовка

Разбийте яйцата в дълбока купа, подправете със сол и черен пипер. Налейте млякото и разбийте всичко заедно. Нарежете питката на филийки. Те трябва да се поберат в тигана.
Нарежете колбаса и домата на тънки филийки. Загрейте олио в тиган. След това потопете филийките хляб в яйчената смес, поставете в тавата. 


Отгоре изсипете останалата яйчена маса. Поставете капака върху контейнера. Гответе на слаб огън до златисто кафяво. След това го обърнете, намажете с кетчуп.
Върху кората поставете кренвирш или шунка с домати, поръсете всичко с нарязани билки, настъргано сирене или кашкавал и подправки. Поставете капака обратно върху съда. Гответе, докато сиренето и кашкавала се разтопи.

По принцип бързата пица се готви не повече от 15 минути. През това време децата ми имат време да оправят леглото и да се облекат за закуска. Винаги имам съставките за това ястие в хладилника. И ако искам да изненадам семейството си, добавям нещо екстравагантно: прошуто или маслини. Оказва се страхотно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft