Имате ли и ястие, което семейството ви е готово да яде за обяд, закуска и вечеря? В моя случай това е пицата. Научих се да го готвя и на тесто, и на хлебче . Вкусът е божествен и се сервира на масата по-бързо. В крайна сметка само една бърза пица в тиган може да бъде по-добра от обикновената пица .
Най-добрата закуска за моите ученици е бърза пица с кренвирши и кашкавал. Толкова вискозен и сочен, сякаш направен за най- капризните дори. Докато станат, тичам да разрежа питката. Наистина ли си мислеше, че ще го приготвя от тесто?
Съставки
кренвирш или шунка 80 гр
кашкавал 100 гр
яйце 4 бр
Мляко 50 мл
домат 1 бр.
кетчуп 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
Зелен лук на вкус
Подготовка
Разбийте яйцата в дълбока купа, подправете със сол и черен пипер. Налейте млякото и разбийте всичко заедно. Нарежете питката на филийки. Те трябва да се поберат в тигана.
Нарежете колбаса и домата на тънки филийки. Загрейте олио в тиган. След това потопете филийките хляб в яйчената смес, поставете в тавата.
Отгоре изсипете останалата яйчена маса. Поставете капака върху контейнера. Гответе на слаб огън до златисто кафяво. След това го обърнете, намажете с кетчуп.
Върху кората поставете кренвирш или шунка с домати, поръсете всичко с нарязани билки, настъргано сирене или кашкавал и подправки. Поставете капака обратно върху съда. Гответе, докато сиренето и кашкавала се разтопи.
По принцип бързата пица се готви не повече от 15 минути. През това време децата ми имат време да оправят леглото и да се облекат за закуска. Винаги имам съставките за това ястие в хладилника. И ако искам да изненадам семейството си, добавям нещо екстравагантно: прошуто или маслини. Оказва се страхотно!