Какво добавят готвачите, когато пържат рибата, за да е с хрупкава златиста коричка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Какво добавят готвачите, когато пържат рибата, за да е с хрупкава златиста коричка!
7371
Снимков материал: pixabay.com
Какво добавят готвачите, когато пържат рибата, за да е с хрупкава златиста коричка!

Рибата е по-здравословна от всяко месо - всеки го знае. Различни диетолози и лекари препоръчват включването му в редовната ви диета.

Освен това не е задължително да е скъпа червена риба, която се предполага, че е толкова богата на всякакви омеги. Речната бяла риба също съдържа много полезни елементи.

Лично аз често пека риба или дори я приготвям на пара с цел по-голяма полза за здравето.

Но понякога наистина искате пържена риба с хрупкава коричка. Вярвам, че понякога можете да си позволите пържена риба. Но ако ще го правите, направете го според всички правила, така че да се получи перфектно! Точно като в ресторант.

Пържената риба е универсално ястие, което има свои собствени нюанси при готвене. Не винаги е възможно да се приготви перфектната риба със златиста хрупкава коричка.

Искам да споделя една интересна тайна, която ще ви помогне да приготвите вкусна и сочна риба с апетитна коричка.

Основната „тайна“ на златиста и хрупкава коричка върху пържена риба

Основните рецепти за пържене на риба използват за паниране брашно, сол и по желание черен пипер.

Но за да стане рибата наистина златиста, хрупкава и вкусна, трябва да добавите само една съставка към панировката, която ще промени всичко - малко захар.

Именно захарта ще ускори образуването на хрупкава златиста коричка при пържене на риба и ще й придаде лека карамелена нотка, едва забележима.

Основното нещо е да не прекалявате с количеството захар, за да не развалите вкуса на ястието.

За да изпържите един килограм риба, е достатъчна само щипка захар. И благодарение на захарта, вкусът на готовата риба ще бъде богат и изискан.

Почти всички готвачи в ресторанти добавят захар към панировката за риба. Опитайте и вие и вижте, че щипка от тази съставка ще промени процеса на приготвяне на пържена риба 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft