Рибата е по-здравословна от всяко месо - всеки го знае. Различни диетолози и лекари препоръчват включването му в редовната ви диета.
Освен това не е задължително да е скъпа червена риба, която се предполага, че е толкова богата на всякакви омеги. Речната бяла риба също съдържа много полезни елементи.
Лично аз често пека риба или дори я приготвям на пара с цел по-голяма полза за здравето.
Но понякога наистина искате пържена риба с хрупкава коричка. Вярвам, че понякога можете да си позволите пържена риба. Но ако ще го правите, направете го според всички правила, така че да се получи перфектно! Точно като в ресторант.
Пържената риба е универсално ястие, което има свои собствени нюанси при готвене. Не винаги е възможно да се приготви перфектната риба със златиста хрупкава коричка.
Искам да споделя една интересна тайна, която ще ви помогне да приготвите вкусна и сочна риба с апетитна коричка.
Основната „тайна“ на златиста и хрупкава коричка върху пържена риба
Основните рецепти за пържене на риба използват за паниране брашно, сол и по желание черен пипер.
Но за да стане рибата наистина златиста, хрупкава и вкусна, трябва да добавите само една съставка към панировката, която ще промени всичко - малко захар.
Именно захарта ще ускори образуването на хрупкава златиста коричка при пържене на риба и ще й придаде лека карамелена нотка, едва забележима.
Основното нещо е да не прекалявате с количеството захар, за да не развалите вкуса на ястието.
За да изпържите един килограм риба, е достатъчна само щипка захар. И благодарение на захарта, вкусът на готовата риба ще бъде богат и изискан.
Почти всички готвачи в ресторанти добавят захар към панировката за риба. Опитайте и вие и вижте, че щипка от тази съставка ще промени процеса на приготвяне на пържена риба