Какво е лятното меню без тиквички? Днес ще ви предложим една наистина страхотна рецепта – хрупкави тиквички на фурна . Каква ти рецепта – та това си е истинска находка.
Това ще ви стане ясно само като видите списъка с нужните продукти: 2 броя тиквички, 1 чаена чаша настърган кашкавал, половин чаена лъжичка черен пипер. Това е!
Първото нещо, което е необходимо да приготвите, е да подготвите тиквичките. Измийте ги хубаво и ги рендосайте с кората. Меката най-вътрешна част – тази със семките, не ви трябва. Нея можете да използвате за друга рецепта с тиквички.Винаги готвя тази манджа, когато кумовете ми идват на гости!
Следващият продукт, който е необходимо да рендосате, е кашкавалът. Внимание. Той е нужно да бъде изключително твърд
Подходящ е пармезан, но ще свърши работа и друг, стига да е достатъчно твърд. Разбъркайте тиквичките заедно с настъргания кашкавал с ръце, като добавяте и черния пипер. Застелете голяма тава, най-добре тавата на фурната, с хартия за печене и сложете по една чаена лъжица от сместа, но не оформена като кюфте, а тънко, като малка палачинка.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, или докато крайчетата им добре се препекат. Извадете хрупкавите тиквички от фурната, изчакайте да изстинат напълно и тогава ги отделете от хартията за печене. Готово! Може да сервирате хрупкавите тиквички със сос от кисело, мляко чесън и копър, или друг подходящ или любим сос.
Добър апетит!