Какво е лятното меню без тях? Истинска находка за ценителите на хубавите мезета- върви хем с биричка, хем с винце

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво е лятното меню без тях? Истинска находка за ценителите на хубавите мезета- върви хем с биричка, хем с винце
Какво е лятното меню без тях? Истинска находка за ценителите на хубавите мезета- върви хем с...
12601
Какво е лятното меню без тях? Истинска находка за ценителите на хубавите мезета- върви хем с биричка, хем с винце
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво е лятното меню без тиквички? Днес ще ви предложим една наистина страхотна рецепта – хрупкави тиквички на фурна . Каква ти рецепта – та това си е истинска находка.

Ще получите уникално мезе – става хем за бира, хем за вино, бяло или розе. А освен това тази рецепта е извънредно подходяща и за начинаещи готвачи, тъй като всичко се прави невероятно бързо и лесно.

Това ще ви стане ясно само като видите списъка с нужните продукти: 2 броя тиквички, 1 чаена чаша настърган кашкавал, половин чаена лъжичка черен пипер. Това е!

 

Първото нещо, което е необходимо да приготвите, е да подготвите тиквичките. Измийте ги хубаво и ги рендосайте с кората. Меката най-вътрешна част – тази със семките, не ви трябва. Нея можете да използвате за друга рецепта с тиквички.Винаги готвя тази манджа, когато кумовете ми идват на гости!


Следващият продукт, който е необходимо да рендосате, е кашкавалът. Внимание. Той е нужно да бъде изключително твърд

Подходящ е пармезан, но ще свърши работа и друг, стига да е достатъчно твърд. Разбъркайте тиквичките заедно с настъргания кашкавал с ръце, като добавяте и черния пипер. Застелете голяма тава, най-добре тавата на фурната, с хартия за печене и сложете по една чаена лъжица от сместа, но не оформена като кюфте, а тънко, като малка палачинка.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, или докато крайчетата им добре се препекат. Извадете хрупкавите тиквички от фурната, изчакайте да изстинат напълно и тогава ги отделете от хартията за печене. Готово! Може да сервирате хрупкавите тиквички със сос от кисело, мляко чесън и копър, или друг подходящ или любим сос.

Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft