Вкусните пилешки ястия по традиция заемат голяма част от трапезата ни. Пилешкото е месото, което готвим най-често и много обичаме всички.
Сега ще ви покажем как да приготвите ароматни и сочни пилешки гърди с един много необичаен, но прост пълнеж. Това ястие няма да навреди на фигурата ви, а в същото време ще ви даде усещане за ситост и удоволствие. В крайна сметка, правилното хранене трябва да е и вкусно, нали?
Как да приготвим сочни пилешки гърди
Нужни продукти:
• 4 пилешки гърди
• 250 грама консервирани кайсии или праскови
• 100-150 грама кашкавал
• 2 скилидки чесън
• 2-3 супени лъжици нискомаслена заквасена сметана
• сол и подправки на вкус
Приготвяне:
1. Изплакнете месото, почистете го от кожите и ципите. Изрежете джоб отстрани на гърдите с помощта на тънко ножче и го напълнете с кайсии. Три половинки от кайсии на филе е достатъчно. Поръсете отвън със сол и подправки, каквито предпочитате.
2. Настържете на ситно ренде кашкавала, добавете сметаната и ситно нарязания или пресован чесън. Всичко това разбъркайте добре и поставете върху плодовете във всяко парче от пилешките гърди. Само не ги препълвайте много.
3. Закрепете гърдите при разреза с клечки за зъби. Най-отгоре можете да поръсите с малко пармезан и подправки.
4. Намажете формата за печене с масло и сложете пълнените пилешки гърди с разрезите нагоре. Печете около 40 минути на 180 градуса, до готовност.
5. Сервирайте със задушен ориз или зеленчуци. Добър апетит!
Това е едно много вкусно ястие! Комбинацията от продукти е просто възхитителна и ние сме уверени, че ще ви допадне на вкус.