Какво ни казва стилът му на готвене за неговата индивидуалност

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Какво ни казва стилът му на готвене за неговата индивидуалност
8531
Снимков материал: pixabay.com
Какво ни казва стилът му на готвене за неговата индивидуалност

Искате ли да проверите, дали вие и любимият ви имате една и съща рецепта за романтика ? Как той приготвя ястията може да ви даде някои отговори, които ви интересуват.

Свободен дух
Той оставя ли вдъхновението да ръководи идеите му за хранене? Хората, които импровизират в кухнята са креативнинатури.
„Когато смесват съставки, подправки, експериментират с времето и температурата на готвене, те се обръщат към личните си мисли, преживявания и чувства“, казва ТомКастино, готвач и психолог от Колорадо. „Изборът на метод на готвене - например задушаване, или печене, обикновено се основава на настроението“ Този готвач вероятно си представя как ще изглежда крайният резултат от ястието и използва това, като насока за следващите си стъпки. Това са черти на творчески личности, които често са много чувствителни към заобикалящата ги среда.

Каква да бъде вашата роля?: Взаимната подготовка на яденето може да бъде предизвикателство, тъй като той обича да я прави сам и не му е особено приятно, когато други хора се бъркат в работата му. 
Как да постъпите? Осигурете „ограничаване на щетите“.

Пазете мивката чиста и приберете продуктите, които няма да се използват. Не забравяйте да го попитате, дали няма да има нужда от някой от тях, но и тази постъпка може да се окаже леко дразнеща, защото може да се възприеме като критика. Вашият принос в подготовката за хранене може да бъде в изборът на музика, свещи или тържествена обстановка на масата, които ще бъдат оценени високо и ще покажете на „главния готвач“, че имате творчески заложби. Нека тази част от работата в екип доведе до друго „сътрудничество“...

Смесване и комбиниране
Този сравнително аналитичен готвач обикновено използва комбинация от пакетирани и пресни храни. Тези хора са загрижени за храната, която консумират, но също така се наслаждават на удобството на пакетираните храни, така че търсят възможности за постигане на двете цели едновременно и често добавят свой специален почерк (като подправки, или допълнителни съставки) към пакетираните продукти. 
Помислете за сотиране на гъби с пресен чесън и добавянето на готов сос за спагети. Те с радост ще следват указанията, с чувство на облекчение, защото няма да се налага да приготвят сами всичко. Идеята за хранене може му дойде от списание или реклама, защото този тип хора обичат да имат рамка, ясни граници на нещата, въпреки, че са отворени за предложения.

Каква да бъде вашата роля? Приготвянето на храната с типът, който обича да смесва и комбинира, може да бъде сравнително лесно. Поставянето на задачи става много по-лесно за готвач, който обича да разчита писмени указания. В този случай, най-добрия начин да се включите, може да бъде да съберете и да измерите съставките, или подправки. Бъдете сигурни, че давате ясни сигнали за това как искате да свърши вечерта. 

Майсторът на скарата
Това е типично мъжкият начин да се готви. Мъжете, които готвят по този начин са често пъти мъжкари и обикновено смятат, че „колкото повече, толкова по-добре“. Те винаги избират най-големите парчета месо, най-тлъстите мръвки, правят обилни маринати и богати сосове. Също като своите колеги шофьори, които никога няма да попитат за посоката, тези готвачи знаят какво вършат. От подготовката на скарата, до времето за приготвяне, всичко е инстинкт и има за цел да впечатли околните. Въпреки че „майсторът на скарата“ обича да контролира ситуацията, под твърдата повърхност се крие нежно и ранимо его, което реагира много добре на похвали.

Каква да бъде вашата роля? Не казвайте, че храната е прекалено тежка за вас. Просто кажете, че искате нещо друго към ястието, а след това бъдете готови да го си го приготвите сами. Ако става въпрос за парче пилешки гърди , дайте му ги за „експертно мнение“ и след като ги одобри, той с радост ще ги опече за вас. С други думи, ръцете долу от скарата! Вместо това, можете да гравитирате между кухнята и скарата, така че готвачът да може да следи отблизо най-голямата си атракция.

След облизването на пръстите и шумното хранене, очаквайте да сте следващата част от менюто! 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft