Картофи - един от основните продукти на трапезата ни, не го е чудно, че някъде го наричат "втори хляб". Има хиляди рецепти с картофи, но ние сме ви приготвили нещо специално. Ако опитате тази идея поне веднъж в живота си, няма да искате да готвите картофите по различен начин.
Ястието не само има зашеметяване на вкус, но също така и красив външен вид. Е, ще започваме ли?
Вземете по-големи картофи . Изрежете от едната страна тънък резен.
С малък нож направете 5-6 кръгови разреза вътре. Всичко зависи от големината на картофа.
След това обърнете картофа. Направете разрези в кръг, като на снимката.
Отново обърнете картофа.
Залейте картофите с малко зехтин и поръсете с морска сол.
Поставете ги върху тава, покрита с хартия за печене или фолио. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Извадете картофите и отново ги полейте с малко зехтин. Пъхнете ги за още половин час във фурната.
След един час извадете съда и поръсете с настърган кашкавал. Печете още 3-5 минути, за да се разтопи кашкавалът.
Картофите, приготвени по този начин, добиват напълно различен вкус - сладки и хрупкави в същото време.
Непременно опитайте - само изглежда трудно!