Какините рязани мекички - скоро ще ги заобичат всички!
4 Февруари 2016
40739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От брашното, маята (разтворена в малко топла вода), свинската мас (масло) и щипка сол омесете тесто. Тестото трябва да е гладко, компактно, но меко. Оставете го завито в кърпа за половин час. През това време то ще втаса. След това разточете тестото на кора с дебелина 3 мм и го нарежете на ромбоиди.
Изпържете ромбчетата тесто в голяма тенджера с много гореща мазнина от двете страни. Щом се зачервят и надуят, ги извадете върху домакинска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
Може да ги поднесете просто така или с екстра - сирене, сладко и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари