Както никой не закусваше вкъщи, така откакто започнах да ги правя всички ги хапват рано сутрин, просто няма как да ги подминеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Както никой не закусваше вкъщи, така откакто започнах да ги правя всички ги хапват рано сутрин, просто няма как да ги подминеш
Както никой не закусваше вкъщи, така откакто започнах да ги правя всички ги хапват рано сутрин,...
28425
Както никой не закусваше вкъщи, така откакто започнах да ги правя всички ги хапват рано сутрин, просто няма как да ги подминеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

.Представяме ви две уникални рецепти, в които можете да използвате готово бутер тесто

 

Необходими продукти:

Прясно мляко – 200 мл

Яйце – 1 брой

Краве масло – 75 грама

Прясна мая – 20 грама (суха мая – 1 чаена лъжичка)

Сол – 1 супена лъжица

Захар – 1 супена лъжица

Пшенично брашно – около 1 кг (колкото поеме тестото)

Варен колбас – 300 грама (колбасът трябва да бъде тънко нарязан – препоръчително е да поискате да ви го нарежат при покупката в супермаркета).

 

Приготвяне:

Маята разтворете в топлото мляко, замесете тесто и сложете за един час на топло място да втаса.

Готовото тесто разточете на тънък слой и направете подходящи формички (например с помощта на чаша или купа) в размер, колкото е голям нарязаният колбас.

Между два тестени кръга, поставете кръг колбас.

Направете на кръга 8 радиални разреза на еднакво разстояние един от друг, а центърът оставете цял.

Всеки разрез се обръща в различна посока при 60-70 градуса (един на ляво, един надясно).

Намажете отгоре с жълтък и поставете в предварително загрята фурна.

Печете на 180 градуса, докато станат готови.

 

Ето как се правят и розички с колбас

Цветя от колбас - бърза, вкусна и красива закуска

Продукти:

– Бутер тесто без мая

– Варен колбас

 

Приготвяне:

Тестото се размразява, леко се разточва и се нарязва на ивици с ширина около 2 см.

Нарежете колбаса на тънки филийки, а после и на половина.

Подредете парчетата колбас върху лентата тесто, оставяйки свободен единия край на лентата.

Завийте на руло, леко навлажнете с вода мястото, където завършва лентата, така че да не се отвори при печене.

Долният ръб на тестото леко го завъртете под формата на роза, образувайки “пъпка”.

Ако желаете, може да намажете тестото от двете страни с разбито яйце или яйчен жълтък. Уверете се, че яйцето не изтича по краищата на тестото, защото това ще попречи на разлистването на тестото по време на печене.

Разпределете “розите” върху хартия за печене и поставете във фурната за 20 минути при 180 градуса.

Докато вашите “рози” се пекат, можете да разговаряте с гостите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft