Забъркайте си го щом ви се преяде нещо сладко
Хапва ви се нещо сладичко, но желаете да е домашно приготвено… Кекс „Кармелино” е идеалното решение за такива моменти.
Кекс „Кармелино” подсказва, че в съставките му ще има и карамел, който е любим за мнозина.
За да си приготвите невероятния кекс имате нужда от следните продукти:
240 гр. брашно
1 ч.ч.
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилия
4 яйца
200 мл. течна сметана
За глазурата ви трябват:
една с.л. брашно
100 мл. течна сметана или пр. мляко
1/3 ч.ч. захар
Карамелизирайте половината от захарта, нужна ви за кекса. Добавете малко вода, за да втечните карамела и щом получите златист цвят добавете половината сметана и бъркайте до пълното хомогенизиране на сместа.
След като се охлади я разбийте с миксера като добавите две яйца, половината от брашното и бакпулвера.
Отделно разбийте останалите две яйца с останалата захар до получаването на гладък крем. Добавете останалите сметана, захар,бакпулвер и брашно, а накрая поставете и ванилията.
Карамелизирайте захарта за глазурата и непрекъснато добавете млякото. Накрая сложете и брашното. Когато глазурата кипне, я свалете от огъня.
Намазнете кексова форма и изсипете първата смес (тестото) за кекс „Кармелино”. Върху нея изсипете и другата смес и сложете да го печете само на долен реотан на фурна, която предварително сте загрели на 170 градуса фурна. Включете горния реотан едва след като кексът започне да се навдига,