Калмари пане с орехов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Калмари пане с орехов сос
Калмари пане с орехов сос
admin
Добавена от: admin
16464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг калмари
1 ч. л. ябълков оцет
2 с. л. зехтин
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
2 скилидки чесън
2 филии хляб
50-60 орехови ядки
1/2 ч. л. сух копър
5 с. л. брашно
100-120 мл бира
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
бял пипер и сол на вкус 

Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се смилат в блендер.

Филиите хляб се начупват и се смилат в блендер заедно с чесъна, като се поръсват със сол и бял пипер.

Смлените орехи и хляб се смесват в купа, постепенно се прибавят киселото мляко, зехтинът и оцетът и се разбърква добре.

Почистените калмари се нарязват на шайби, подсушават се в салфетки и се овкусяват с черен пипер и сол.

В брашното за панировката с разбъркване се налива бирата. Прибавят се сол и копър и се бърка до получаване на еднородна каша.

Шайбите калмар се потапят в панировката и се пържат 5-6 минути в обилно количество нагорещено олио. Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервират се в порционна чиния заедно със соса и се овкусяват с лимонов сок.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft