Калмари пане с Тартар
11 Декември 2012
16961
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ако калмарите не са почистени, ги пускаме за около минута във вряща вода. Охлаждаме и махаме кожата им. Нарязваме ги на кръгчета с дебелина около 0,5 см.
Счукваме чесъна. Слагаме го в купичка. Добавяме яйцата и солта и леко разбъркваме. В друга чиния сипваме нишестето, а в трета - галетата.
Взимаме кръгче от калмара, топваме го в нишестето, после в яйцето и накрая в галетата. Пържим в средно загрятото олио, докато се зачерви.
За соса - нарязваме лука на много ситно. Краставичката също. Смесваме съставките и ги объркваме много добре.
Сервираме калмарите горещи заедно със соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари