Ако вече сте опитвали най-различни основи за пица, време е да изпробвате и тази феноменална пица в кори за баница ! Всъщност спокойно можем да я наречем и Пица-руло заради формата, а защо не и Калцоне , след като представлява вид затворена пица ? Което и от имената да харесате, едно е сигурно - ще прибягвате често-често до тази лесна рецепта за пица.
Калцоне в кори за баница
Продукти:
8 тънки готови кори за баница
200 g сос Арабиата или обикновен кетчуп
450 г качествена шунка
400 г моцарела или друго полутвърдо сирене
300 г мариновани, отцедени гъби
180 г заквасена сметана
2 яйца
риган
* по желание може да добавите още 50-100гр. моцарела за поръсване на рулото
Начин на приготвяне:
1.
2. Отгоре се слага друга кора. Върху нея настържете 300 г моцарела.
3. Покрийте с трета кора. Настържете или нарежете 300 г шунка.
4. Отново кора, върху която подредете 200 г нарязани, мариновани, предварително отцедени гъби.
5. Покрива се със следващата кора. Разбийте 2 яйца и 180 г заквасена сметана, заделете настрана 4 с.л. от сместа, а с останалото намажете кората.
6. Поставете нова кора, намажете със 100 г сос или кетчуп, настържете останалата част от моцарелата, добавете останалата шунка, нарязани гъби, поръсете с риган.
7. Завийте на руло, прехвърлете в голяма тава за печене, поставете го по диагонал, за да се събере, намажете с онези 4 супени лъжици пълнеж, които сте оставили настрана. Поръсете със сусам или 50-100 г настъргана моцарела.
8. Печете Калцонето в предварително загрята фурна на 200°C за точно половин час.
9. Охладете, нарежете и се насладете на вкуса!
Гарантирам, че ще останете доволни!