Канапе от печен патладжан
8 Октомври 2014
12474
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
½ кг. патладжани
200 мл доматен сос
200 гр. сирене Гауда или кашкавал
сол и черен пипер
червен пипер
магданоз
Измийте патладжаните и ги нарежете на тънки филийки. По желание може да ги обелите и ги оставете половин час да се отцедят.
В тиган с олио загрято на силен огън запържете патладжаните от двете страни. След това ги подредете в тава. Върху тях поставете по една-две супени лъжици доматен сос и отгоре настържете Гауда или кашкавал. Подправете ги с черен пипер, червен пипер и малко пресен магданоз. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 минути.
Сервирайте топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари