Канапе с риба и домат
22 Декември 2011
3201
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рибата се почиства, като вътрешностите се изваждат; главата, перките и костта се отстраняват. Подсушава се и се поръсва със сол. Всяко филе се набрашнява и се изпържва в предварително загрято олио.
Филиите се нареждат в предварително намаслена тава и се пекат при температура 200 градуса, докато се зачервят. След това се обръщат и се запичат и от другата страна.
Лукът се нарязва на колелца. В по-дълбок съд се слагат зехтинът, оцетът, намачканият чесън, солта и накъсаните листа босилек и се разбърква. Доматът се нарязва на тънки филии и се поставя да престои в маринатата.
Сервира се, като върху всяка изпечена филийка се поставя шайба лук, парче риба и резен домат и се залива с доматената марината.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари