Канелени бисквити
22 Декември 2011
24230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 яйце
220 г / 1 ч.ч. пудра захар
125 г меко масло или маргарин
200 г / 1.5 ч.ч. 1.5 ч.ч. брашно
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела
Маслото се разбива с 2/3 ч.ч. пудрата захар на пухкав крем, прибавя се яйцето и внимателно се обърква с пресятото със содата и бакпулвера брашно. Полученото тесто се слага в найлонов плик за 30 мин. в хладилника.
Останалата захар и канелата се смесват. От тестото се оформят малки топчици, които се овалват в канелената смес и се слагат да се пекат на 5 см разстояние една от друга за 8 мин. в загрята фурна на 180°С в намазана с масло тава или върху хартия за печене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари