Канелени охлювчета с орех
20 Март 2013
16739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за тестото:
3 жълтъка
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче амонячна сода
1 к.л. хлебна сода
брашно - колкото поеме
за пълнежа:
3 белтъка
2 ч.ч. счукани орехи
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
От посочените продукти се замесва меко тесто, което се разделя на 6 части. Всяка от тях се разточва на не много голям правоъгълник. Намазва се с разбитите белтъците (не на твърд сняг, а само с вилица или тел). Посипва се със смес от орехите, канелата и захарта. Навива се на руло и се реже на охлювчета с дебелина един пръст. Процедурата се повтаря с останалото тесто. Охлювчетата се нареждат легнали в намазнена и набрашнена тавичка и се пекат в силна фурна до порозовяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари