1 чаша топло мляко
6 с. л. разтопено масло
1/3 чаша захар
1 кубче мая
3 3/4 чаши брашно
1 яйце
1/4 ч. л. сол
2/3 чаша кафява захар
1 1/2 с. л. смляна канела
Заливка:
3 с. л. масло
2 с. л. сметана
1/2 ч. л. ванилов екстракт
1 чаша пудра захар
Млякото, 3 с. л. от разтопеното масло, 1 с. л. захар и маята се слагат в купа. Оставят се 5 минути да поседят. Добавете яйцето и останалата захар.
Брашното се претегля. 2 1/2 чаши от него се пресяват в купата, смесени със солта. Разбърква се докато се получи лепкаво тесто. Тестото се изважда от купата и се меси 6 минути като се добавя останалото брашно, супена лъжица по супена лъжица, за да не залепва. Измесеното тесто се намазва леко с олио и се поставя в купа на топло докато удвои размера си. Тестото се замесва отново и се оставя да втаса повторно докато удвои размера си. Когато и това стане се замесва и се оставя да почине 5 минути.
Смесете кафявата захар и канелата. Извадете тестото от купата и го разточете на правоъгълник с размери 45х28 сантиметра. С четка отгоре намажете останалото масло и напръскайте равномерно със сместа от кафява захар и канела. Започвайки от дългата страна навийте тестото на руло, без да запечатвате краищата. Рулото се нарязва на 18 парчета, които се поставят в предварително намазнени тави. Оставят се 35 минути да удвоят размера си, покрити.
През това време загрейте фурната до 180 градуса.
Рулата се откриват и пекат в предварително загрятата фурна 22 минути или докато станат съвсем леко кафеникави. Охладете 10 минути на решетка.
Продуктите за заливката се смесват и разбъркват добре. С нея се поливат рулата и се сервират.